חומוס תוצרת בית
אין ספק שחומוס הוא אחד המאכלים הכי פופולאריים בישראל, ניתן לראות חומוסייות בכל פינה אליה נביט ובכל עיר בה נלך. כנראה שגם בצדק, יש לו טעם מעולה, הוא משביע והכי חשוב הוא בריא מאוד. המקור הוא ככל הנראה ממצריים אך מהר מאוד הוא התפשט לכלל המזרח התיכון כל מדינה הוסיפה לחומוס את הטאצ' האישי שלה.
יש לו יתרונות בריאותיים רבים כגון: מקור חלבון מצוין מהצומח ויכול לספק את צרכי הגוף מבחינת חלבונים. החומוס נלחם במחלות ומוריד את רמת הכולסטרול בדם, בנוסף הוא מסייע למערכת העיכול מונע דלקות ומכיל כמות לא קטנה של ויטמינים ומינראליים. כך שאם מסתכלים על התמונה הכוללת מדובר במאכל האולטימטיבי שהוא גם טעים גם בריא מאוד וגם משביע לזמן ארוך, אך החשוב ביותר הוא די פשוט להכנה ובמתכון הבא תלמדו איך כל אחד ואחת יכולים להכין חומוס ביתי לבד.
זמן הכנה כ-שלוש שעות מתאים ל7-8 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- שתיים וחצי גרגירי חומוס.
- שלו שיני שום.
- חצי כפית סודה לשתייה.
- שלושת רבעי כוס מיץ לימון.
- שלושת רבעי כוס טחינה גולמית.
- כפית וחצי מלח.
אופן ההכנה של החומוס תוצרת בית:
בשלב הראשון יש לקחת את הגרגירים ולפזר אותם על מגש, נברור את הגרגירים וננקה גרגירים פגומים ולכלוכים אשר עלולים להיות בגרגירים, לאחר מכאן נשטוף את הגרגירים ונסנן אותם. לאחר שבררנו את הגרגירים ניקח קערה בינונית ונשים בתוכה מים עם כף מלח גס, אל הקערה נוסיף את הגרגירים שבררנו ונשרה אותם למשך לילה שלם במים, חשוב לוודא שהחומוס לא יתסוס ולכן מומלץ להחליף את המים כל כמה שעות. לאחר לילה של השרייה נסנן את הגרגרים.
את הגרגירים נבשל בסיר עם מים נקיים שבתוכם נשים את חצי כפית הסודה לשתייה, נבשל למשך שעה עד שהקליפות יחלו לצוף. לאחר הבישול של כשעה, נוציא את הקליפות מהסיר ונשים את הסיר עם המים והגרגירים בצד על מנת שיתקררו. בשלב האחרון ניקח מעבד מזון ובתוכו נשים את גרגירי החומס אם כה רבע או חצי כוס ממי הבישול שבישלנו איתם את החומוס, נוסיף באופן הדרגתי את הלימון, הטחינה והחומוס ונפעיל את המעבד שכלל המרכיבים בפנים.
לאחר שכלל המרכיבים קיבלו את מרקם הנדרש ניתן להוציא ולהגיש. אפשר להוסיף שמן זית, פפריקה, גרגירי חומוס מבושלים, בשר טחון, צנוברים ועוד המון דברים אשר יכולים להוסיף טעם וגיוון לחומוס הטעים שהכנתם.
אנו בטוחים שבמידה ועקבתם אחר המתכון על פי כלל הצעדים הכתובים יצא לכם חומוס טעים מאוד כמו בחומוסיות המפורסמות ביותר. בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –