מתכון לחזה עוף טעים במרינדה עם מג'דרה ביתית
בואו לקבל מתכון לחזה עוף טעים לצד מג'דרה מעולה שיהיה מושלם לכל סוג של ארוחה. מעולה לילדים, למבוגרים ולכל סוג של אירוח וסוג האורחים
מתכון לחזה עוף טעים במרינדה ליד מג'דרה ביתית.
בשבי לארוחת צהריים טובה וקלילה לא צריך ללכת רחוק, מספיק מנת עוף פשוטה ולידה מנת אורז ותצא מנה מושלמת עבור ילדים וגם עבור מבוגרים. אך המתכון הבא לוקח את מנת האורז והעוף צעד אחד קדימה ועדיין ללא הרבה מאמץ. במתכון לחזה עוף טעים במרינדה ליד מג'דרה ביתית אנו נלמד להכין שילוב מנצח של חגיגת טעמים עבור בני הבית לארוחת צהריים מיוחדת וטעימה מאוד. אז קדימה אנו מבטיחים שמדובר במתכון לא קשה להכנה ואין לנו ספק שכל אחת ואחד מסוגלים להכין אותו בעצם ללא הרבה מאמץ בכלל.
זמן הכנה כ-שעה מתאים ל3-4 סועדים.
המצרכים הדרושים עבור חזה העוף במרינדה הם:
- חצי קילו חזה עוף.
- כף וחצי חרדן דיז'ון.
- כף וחצי חרדל גרגירים.
- שש שינים שום.
- חצי כפית מלח.
- חצי כפית כורכום.
- חצי כוס סילאן.
- שלושת רבעי כוס צ'ילי מתוק.
- כפית וחצי פפריקה מתוקה.
- כפית סוכר.
- כף ורבע מיץ לימון.
המצרכים הדרושים עבור מג'דרה ביתית הם:
- כוס אורז בסמטי.
- שלושת רבעי כוס עדשים ירוקות.
- שתיים וחצי בצלים גדולים.
- שתי שיני שום.
- חצי כפית כורכום.
- כפית כמון.
- שמן.
- חצי כפית מלח.
- חצי כפית פלפל שחור.
- שלוש כוסות מים חמים.
אופן ההכנה – מתכון לחזה עוף טעים במרינדה:
ניקח קערה בגודל בינוני ונערבב היטב את כלל מרכיבי המרינדה(חרדל, שום, מלח, כורכום, סילאן, צילי, פפריקה, סוכר ומיץ לימון) על פי הכמויות הכתובות במצרכים למעלה. נערבב את כלל המצרכים היטב ונפרוס את חזה העוף לרצועות(לא חייב), לאחר מכאן נשים את חזה העוף במרינדה שהכנו. שלב הבא נעטוף את הקערה בניילון נצמד ונכניס למקרר לכ-4 שעות, ניתן לשים במקרר פחות זמן אך עדיף כמה שיותר על מנת שהטעמים יקלטו בעוף. לאחר מכן נחמם מעט שמן במחבת פסים( ניתן גם מחבת רגילה) ונצלה את העוף משני צדדיו. נוציא את העוף ונשים אותו בצד.
אופן ההכנה של המג'דרה ביתית:
ניקח קערה בינונית ונשים בתוכה את שלושת רבעי כוס העדשים, עליהם נשפוך כוס מים חמים ונמתין כ5-6 דק'. לאחר מכאן נסנן ונחזיר לקערה ונחזור על הפעולה שוב. בשלב הבא נעבור להכנת האורז, משטוף אותו היטב ונסנן. לאחר מכאן ניקח סיר ונשים שמן, את הבצל נקצוץ דק ונשפוך אל הסיר, בשלב הבא לאחר הזהבה קלה של הבצל נשפוך את האורז והעדשים אל הסיר. נוסיף את כלל התבלינים הכתובים במצרכים ונשפוך עוד מים חמים אל הסיר. ננמיך את האש לאש בינונית ונבשל בין 20 ל25 דק' עד להתרככות האורז והעדשים. לאחר מכאן נטגן בצל נוסף ונפזר מעל האורז והעדשים.
כל מה שנותר זה רק להוסיף את מנת חזה העוף לצד המג'דרה וליהנות מארוחה מעולה! בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –
קציצות בשר עם תפוח אדמה בתנור במתכון מנצח!
מתכון לפלאפל ופיתה ביתיים שלא תצליחו להפסיק לאכול