אסף גרניט – מתכונים לשתי מנות שאסור לכם לפספס
החלטנו לקבץ שתי מנות של אסף גרניט בעצמו - תוכלו לנסות להכין אותם בבית .שתי המנות שנבחרו הם האהובים עלינו ואנחנו בטוחים שלא תרצו לפספס אותם .
את אסף גרניט כולנו מכירים , בין אם ביקרנו באחת מהמסעדות שלו ( אם יתמזל מזלכם אולי אכלתם במסעדה שלו בפריז ) או בין אם צפינו באחד מתוכניות הטלוויזיה שבהם הוא כיכב כמו מאסטר שף או מהפכה במטבח או בתוכנית החדשנית ביותר שיצא לאחרונה המסעדה הבאה ובין אם קנינו את אחד מכלי המטבח שלו מנעמן .
כולנו מכירים את אסף גרניט אבל כנראה לא כולכם טעמתם את אחד מהמנות שלו ובעצם , מה הטעמים שמגיעים עם השם הגדול של השף אסף גרניט .
מחנה .. מחניודה שמענו כל כך הרבה פעמים וחלקנו מיד מקשרים את זה בראשנו לאסף גרניט . לשם כך המנה הבאה היא בעצם מזכירה את ניחוחות ירושלים , את העממיות ובעיקר מעלה לנו את אסף גרניט .
קבלו את הקבב המפורק –
View this post on Instagram
רכיבים :
- אחד בצל לבן
- שני שיני שום
- 300 גרם בשר טחון
80% בקר ו-20% טלה ועוד קצת שומן טלה - כפית כורכום
- כפית פלפל שאטה
- פלפל שחור
- 1/4 לימון ( שיהיה סחוט )
- שתי כפות פיסטוק ( שיהיה קצוץ גס )
- אחד כפית אריסה
- שתי כפיות צנובר קלוי
- שמן זית
לחומוס :
- אחד וחצי כוסות חומוס שהושרה 12 שעות ולאחר מכן בושל 40 דקות במים ( או חומוס שתרצו )
- רבע לימון סחוט
- מלח ופלפל
- פלפל שאטה ( מעט )
- חצי כפית אריסה
- חצי צרור פטרוזיליה טריה קצוצהלהגשה בצד :
פסטו
אריסה
לימון כבוש ממרח
טפנד זיתים
טחינה גולמיתאופן ההכנה:
1. קוצצים בצל גס , ואת שיני השום בנפרד , מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל הקצוץ .
2. לאחר מכן את שיני השום הקצוצים מוסיפים למחבת ומערבבים .
3. כשהבצל מזהיב (מעט) מוסיפים את תערובת הבשר, מקפיצים , ומערבבים יחד עם הבצל והשום.
4. שלב התיבול : מוסיפים למחבת את כפית כורכום , פלפל שאטה ופלפל שחור . לאחר מכן סוחטים פנימה את הלימון , מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים , ותוך כדי את כפית האריסה וצנוברים קלויים. מנמיכים מעט את האש ומתחילים בבישול של מספר דקות עד שהבשר מבושל לחלוטין ( עשוי ) והשומן נמס.
5. שלב תיבול החומוס : שמים את החומוס בקערה , סוחטים לתוכו את הלימון טרי ומוסיפים מלח, פלפל שאטה ואריסה לפי הטעם. קוצצים פטרוזיליה טריה מעל .
6. שלב הרכבת המנה : שמים מעט מהפסטו ומורחים על 4\1 מקוטרה של הצלחת , וברבע השני נשים את הלימון כבוש, בשלישי אריסה וברביעי מורחים את הטפנד. באמצע ניצוק את הטחינה גולמית ומעליה מניחים את הבשר ומעליו מפזרים את החומוס .
בתאבון !
על המנה הבאה כולכם שמעתם וזו המנה שכבשה את הרחוב , אין מי שלא רצה לטעום ואין מי שלא עבר ואמר לעצמו שיש לו חשק לטעום מהמנה הזו .
קבלו את המעורב הירושלמי –
View this post on Instagram
רכיבים –
- 250 גרם כבדי עוף מנוקים
- 250 גרם טחולי עוף
- 250 גרם לבבות עוף
- שני בצלים לבנים, פרוסים לטבעות דקות מאד
- אחד כפית מלח
- אחד כף מחוקה סומק
- אחד כף מחוקה כורכום
- אחד כף עמבה
- אחד כף מחוקה זרעי כוסברה קלויים על מחבת ( כתושים במכתש ועלי )
- שמן לטיגון הבצלים
הכנה –
1 . מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה מלבד הבצל.
2 . נכסה ונעביר לשעתיים לפחות – רצוי למשך לילה שלם.
3 . מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת גדולה וכבדה ויוצקים לתוכה את השמן .
מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה .
4 . מגבירים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את תערובת חלקי המעורב . יש לצרוב היטב מכל הצדדים תוך כדי שמערבבים תכופות במשך ארבע חמש דקות .
6 . מגישים מייד ! חם חם חם ! בצלחת או בפיתה טרייה \ צרובה .
מעורב ברגע : מעורב ירושלמי א-לה מינוט שלוקח צ'יק צ'ק להכין
המרכיבים הם אותם המרכיבים רק ההכנה הרבה יותר מהירה וממש על המקום .
1 . מחממים את הפלאנצ'ה או מחבת גדולה וכבדה עד להלהטה ולאחר מכן יוצקים לתוכה את השמן
2 . מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שנראה בעצם הזהבה .
3 . מגבירים ללהבה גבוהה ונוסיף רק את הטחול והלבבות . לאחר מכן צורבים היטב מכל הצדדים במשך שתי דקות .
4 . נוסיף את הכבדים ונערבב ונצרוב היטב את הכבדים במשך 2 דקות נוספות.
5 . ועכשיו נוסיף את התבלינים , נערבב קלות הכל ונגיש מייד , על צלחת או בתוך פיתה .
בתאבון !
אז קדימה למה אתם מחכים ? תתחילו בהכנות והכי חשוב – תהנו מהם ♥
יעניין אתכם גם –