מתכון לפיצה איטלקית אמיתית
אם נשאל אתכם איזה מאכל עולה לכם בראש שאומרים לכם איטליה, ישר תזרקו פיצה בלי לחשוב פעמיים. הפיצה האיטלקית הפכה להיות אחד המאכלים המבוקשים ביותר בישראל בפרט ובעולם כולו בכלל, אין ספק שמדובר באחד המאכלים האוהבים שקיימים, בכל שכונה ואפילו בכל רחוב קיימת פיצרייה שתשמח להכין עבורכם מגש פיצה חם. הפיצה במקור הגיע מאיטליה היא קיימת בסגנונות שונים, ישנן תוספות שונות אשר ניתן לשים על מגש הפיצה החל מזיתים, תירס או תוספות מיוחדות יותר כמו אננס, אנשובי ועוד. אך למרות הסגנונות הרבים אשר קיימים לפיצה בסוף מה שמנצח את כולם הוא הסגנון המסורתי האיטלקי והוא זה שנלמד היום להכין. בעזרת מתכון פשוט כל אחד ואחת מכם יוכל להכין פיצה איטלקית אמתית בעצמו ללא הרבה מאמץ .
זמן הכנה כ-שעה וחצי מתאים ל5-6 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- חצי קילו מח לבן.
- כפית וחצי סוכר.
- כפית וחצי מלח.
- שתי כפיות שמרים יבשים.
- ארבע כפיות שמן זית.
- 320 מ"ל מים פושרים.
- ארבע עגבניות.
- ארבע שיני שום.
- בזיליקום.
- כפית וחצי אורגנו.
- שתי כפות וחצי רסק עגבניות.
- חצי כפית סוכר.
- כפית ורבע מלח.
- 400 גרם גבינה מגורדת.
- תוספות שונות על פי הטעם.
אופן ההכנה של הפיצה האיטלקית:
בשלב הראשון נכין את בצק הפיצה, ניקח קערה ובתוכה נשים את חצי קילו הקמח הלבן, את שתי כפיות השמרים ואת הסוכר. אחרי שערבבנו את המרכיבים ניצור גומה בקמח ואל תוכה נשפוך את 240 מ"ל המים הפושרים, כפית וחצי מלח ואת ארבעת כפיו תשמן הזית. נלוש היטב את הבצק במשך מספר דק' ותוך כדי הלישה נוסיף עוד כ80 מ"ל מים פושרים עד להיווצרות בצק. נלוש היטב את הבצק וניצור ממנו כדור אחד גדול. נתפיח את הבצק בקערה למשך כחצי שעה עד ארבעים דק'.
לאחר ההתפחה נקמח מעט משטח עבודה ונלוש היטב את הבצק. לאחר מכאן נרדד את הבצק בצורת עיגול לפיצה אחת גדולה. נעביר את התבנית אל תבנית אפייה. בשלב הבא נעבור להכנת רוטב הפיצה: נקצוץ עגבניות ושום ונטגן במחבת עם מעט שמן זית נבשל את הכל למשך כ3 דק'.
לאחר מכאן נוסיף את הבזיליקום, האורגנו, סוכר ומלח ונערבב היטב, עכשיו נוסיף גם את הרסק עגבניות ונבשל עוד כ2-3 דק'. לאחר מכאן ניתן להוריד מהאש. בשלב הבא נמרח את הרוטב על בסיס הבצק כאשר אנו מקפידים להשאיר שוליים ריקות מרוטב פיצה. ועל הרוטב נפזר גבינה מגורדת, לאחר מכאן נוסיף את התוספות האהובות עלינו. כל מה שנשאר זה רק להכניס את הפיצה לתנור לחום של 200 מעלות למשך כ15-20 דק' עד להשחמה. בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –
מתכון לקוסקוס ביתי מעולה שאתם פשוט חייבים להכיר
חומוס ביתית – מתכון שאתם חייבים להכיר ולהכין בבית