לפניכם מתכון לסושי ביתי כשר שאליו תוכלו לשנות את תוספת הסלומון בשרימפס או כל דבר אחר שתבחרו – אבל זה הבייסיק . סושי בריא , טעים , מתאים למתאמנים , לערב של חברים מול הטלוויזיה או ישיבה עם בקבוק יין טוב ומתאים כמובן לאנשים שפשוט אוהבים סושי .
זמן ההכנה הוא קצר , תלוי בכם , ההשערה היא בין החצי שעה לשעה .
והתוצאה היא בין 10 רולים גדולים או 20 רולים קטנים .
מצרכים למתכון
מצרכים להכנת האורז –
- אורז להכנת סושי ( אריזת ניילון )
- חומץ אורז – 75 מ"ל
- כפית דבש
- כפית שטוחה של מלח
- 2 כפיות שטוחות של סוכר
- מים – לפי הצורך
מצרכים להכנת מילוי הסושי
- 10 יחידות – אצות נורי להכנת הסושי
- 2 יחידות בנוניות – מלפפון עם קליפה
- פלפל אדום – 185 גרם
- גזר – יחידה בינונית – ללא קליפה
- 2 ביצים
- אבוקדו יחידה בינונית כ174 גרם
לשים לב כי האבוקדו לא בשל לגמרי
- 3 חתיכות פילה של סלומון אטלנטי
- 2 כפות קצוצות של בצל ( לפי הטעם )
- עירית של 2 כפיות קצוצות סה"כ כ10 גרם
יש לשים לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- שיטפו את האורז מספר פעמים בתוך קערה מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים מאוד עד לרמת השיקפות וכך בעצם העמילן יוצא מהאורז (ניתן גם להשרות 10 דקות את האורז , לשטוף, ואז שוב להשרות ושוב לשטוף בערך כ4 פעמים עד שהמים צלולים ונקיים ).
- לשים את האורז בסיר גדול ולמלא מים עד לגובה האורז בערך כ6 כוסות מים. להביא את המים לרתיחה, ולאחר מכן להוריד לאש קטנה (לשים לב שאין צורך בתיבול) ומכאן לבשל כ25 דקות.
לאחר מכן יש לערבב היטב, לסגור את האש ולהשאיר את המכסה כשהוא סגור . - בסיר קטן בנפרד נכין את הרוטב לאורז
- לשים את חומץ האורז ולהמיס אותו ולאחר מכן נשים את הדבש, המלח והסוכר.
- לאחר כ4\1 שעה של צינון לערבב היטב את הרוטב עם אורז וכך נקבל אורז דביק כמו שאנחנו צריכים ורוצים .
- נכין את החביתה .
- עכשיו השלב לחתוך את הירקות והחביתה שהכנו מראש כמו צורה של גפרורים ( צורה דקה ).
אפשר גם להרתיח על הגז במים בטטה ואחרי שהיא רכה גם אותה לחתוך לצורה דקה דקה . - להשתמש בסלמון טרי בלבד שלא יהיה קפוא. מי שלא אוהב סלמון טרי אפשר לתת צריבות או לאפות מעט .
לקחת מחצלת של סושי ולצפות אותה בניילון נצמד. - עכשיו ניקח את המחצלת ונשים יחידה אחת של אצה.
חשוב להרטיב מעט את הידיים ולאחר מכן לקחת חופן מהאורז ולפזר באופן שווה על האצה להדק מעט . - לשים מהירקות שהכנו מראש ולאחר מכן לגלגל לחצי , להצמיד את המחצלת ושוב לעוד חצי – וכך נקבל רול .
לחתוך אותו באמצע ושוב לחלק. מכל רול יכולים לצאת בערך כ6-8 יחידות .
ניתן להכין עם האצה בפנים או בחוץ לפי בחירתכם .
אפשר לצפות את הסושי איך שתרצו ואפילו להעביר את הסושי לטיגון ( עם ציפויים מתאימים לטיגון ושימוש בעוד מצרכים ) - להגיש את הסושי עם וואסבי, רוטב טריאקי, ספייסי מיונז רוטב סויה ואפילו חמוצים יפניים.
- ויש לכם סושי מוכן בהכנה ביתית – רק להגיש יפה – ובתאבון !
אולי גם יעניין אתכם –