טופו מוקפץ עם ירקות – המתכון שישאיר לכם טעם של עוד
טופו מוקפץ עם ירקות היא מנה צמחונית, דלת קלוריות, בריאה וטעימה מאוד שכולם יכולים ליהנות ממנה. מושלם לארוחה משפחתית ומתאים גם לילדים
טופו מוקפץ עם ירקות
לטופו יתרונות בריאותיים רבים, אין ספק בכלל שהטופו מוסיף המון לתזונה הבריאה שלנו מלבד זה שהוא דל קלוריות. הטופו גם עשיר בהמון חלבון. הטופו עשוי מפולי סויה, ומכיל כמות יפה של סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום ואשלגן וכן ויטמין B6. הסויה ידוע כמסייעת באיזון לחץ הדם ורמת הכולסטרול מה שמוריד את הסיכון לחלות באירוע לב. לכן אם אתם מעוניינים במנה דלת קלוריות ובריאה מאוד, המנה הבאה של טופו מוקפץ עם ירקות היא בהחלט תענה לכם על הדרישות. ההכנה פשוטה וקלה מאוד וכל אחד ואחת יכול להכין את המנה בלי בעיות בכלל.
זמן הכנה כ30 דק' מתאים ל3 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- 400 גרם טופו חתוך לקוביות.
- כף וחצי סילאן.
- בצל קצוץ.
- סלסלת פטריות שמפיניון.
- 3 גזרים.
- 3 שינים שום.
- 4 גבעולי בצל ירוק.
אופן ההכנה של טופו מוקפץ עם ירקות:
ניקח את 400 גרם קוביות הטופו ונשים בקערה, אל הקערה נוסיף כף סילאן ומעט מלח ופלפל. לאחר מכאן ניקח את קוביות הטופו שערבבנו בעקרה עם הסילאן, ונטגן על מחבת שחיממנו טרם על גז עם כף שמן, נטגן במשך כ2-3 דק' משני הצדדים, ולאחר הזהבה של קוביות הטופו, נוציא את הטופו אל קערה או צלחת. נשים 2.5 כפות שמן במחבת ונחמם, נקצוץ את הבצל דק ונחתוך את הגזר והפטריות לקוביות או עיגולים ונשים במחבת לטיגון, נוסיף את שיני השום ונתבל במלח ובפלפל. נערבב היטב ונבשל הכול במשך בין 10-15 דק', נוודא שהתבשיל מוכן כאשר הירקות רכים. בקערה קטנה נוסיף את התיבול עבור הטופו, נשים 2.5 כפות מים, 3 כפות רוטב סויה, מעט פפריקה חריפה, חצי כפית תבלין גריל, מלח ופלפל על פי הטעם . נוסיף את התיבול לתבשיל ונוסיף בצל ירוק, נבשל את כלל התבשיל למשך כ3-4 דק' ולאחר מכאן נוציא להגשה.
המלצות:
- ניתן להחליף את הפפריקה החריפה בכל תבלין פיקנטי שייתן טעם חריף לתבשיל.
- ניתן לא לשים בכלל תבלין חריף וכך לעשות את התבשיל פחות פיקנטי.
- ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון: גמבה, תירס, כרוב וכו'.
- עדיפות להשתמש הטופו קשה ולא רך.
- חשוב לחתוך את קוביות הטופו לקוביות קטנות על מנת שהטעמים יספגו טוב יותר.
- ניתן להוסיף שומשום או מעט בוטנים גרוסים להוספת קראנצ'יות למנה.
- כדי לא לפגוע בטופו, השתדלו שלא להשתמש במזלג או מלקחיים כאשר אתם מבשלים אותו. עדיפות להשתמש בכף עץ.
אין ספק שמדובר במנה טעימה ובריאה מאוד, אנו מקווים שתנו בעצמם להכין את המנה הבאה ועוד יורת בטוחים שלא תתאכזבו בכלל מהתוצאה, אז אם הכנתם את הטופו מוקפץ עם ירקות תספרו לנו איך יצא לכם. בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –