עוגת שמרים – שוקולד מתכון מדהים לעוגה המושלמת
עוגת שמרים - שוקולד היא אחד המאפים הכי ממכרים שקיימים, בואו לקבל מתכון מנצח איך להכין את העוגה המושלמת לבד בבית מבלי צורך ללכת למאפייה
עוגת שמרים – שוקולד
אין זמן שהוא לא זמן טוב עבור עוגת שמרים – בשוקולד, מדובר באחת העוגות המפורסמות ביותר. עוגה שמתאימה לכל הזדמנות ולכל אירוע, הטעם המתוק שלה שמלווה בתוספות שונות שניתן לשלב ולהוסיף, מוסיפים לה את הייחודיות שלה והופכים אותה לכל כך אהובה. בנוסף העוגה לא דורשת עבודה קשה במיוחד הוא לא קשה לכנה, ובמידה ותעקבו באדיקות אחרי המתכון אנו בטוחים שתצליחו להכין עוגה טעימה מאוד.
זמן הכנה כ-3 שעות מתאים ל 5 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- חצי קילו קמח.
- שישים גרם סוכר.
- ביצה אחת.
- כף שמרים אחת.
- מעט מלח.
- שבעים גרם חמאה.
- כוס חלב.
אופן ההכנה של עוגת השמרים- שוקולד:
נשים בקערת מיקסר בינונים את חצי הקילו קמח לבן, כף השמרים ואת המלח והסוכר. נפעיל את המיקסר וערבב על מהירות בינונים, תוך כדי מוסיפים את הביצה והחמאה ולא מפסיקים את הלישה. בשלב הבא נוסיף חצי כוס חלב וניתן למיקסר להמשיך בעבודתו. תוך כדי הלישה של המיקסר נוסיף אט אט את חצי כוס החלב הנותרת, עד שהבצק הופך לכדור. נמשיך ללוש את הבצק ללפחות עוד 15 דק', עד שהבצק נהיה גמיש וחלק. לאחר מכאן ניקח קערה בינונים ונשמן אותה טובה, נכניס את הבצק אל הקערה ונדאג שהבצק ישומן מכל צדדיו. לאחר מכאן מכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה של כשעתיים.
בשלב הבא נכין משטח עבודה מקומח היטב, נוציא את הבצק מהקערה אל משטח העבודה ונרדד עד לקבלת מלבן גדול ודק. נמרח את המילוי הרצוי עבור עוגת השמרים בעזרת כף באופן אחיד ולאורך כל הבצק( יכול להיות שוקולד או ממרח אחר). לאחר מכאן נגלגל את הבצק לרולדה, ונחצה באמצע לשתי חצאים זהים בגודלם. נרפד 2 תבניות אפייה בניר אפייה ובעזרת סכין חדה נחצה את הרולדות לאורך ונקלע את 2 החלקים יחדיו. נניח את הרולדות בתבנית אפייה שהכנו קודם. במידה ורוצים להוסיף תוספות שונות כגון קליק שוקולד או שבבי עוגיות כעת זה הזמן. נתפיח את הרולדות במקום חמים עד הכפלת הנפח. ולאחר מכאן נכין תנור ל180 מעלות, נכניס את הרולדות לאפייה למשך כ 35 דק'.
המלצות:
- ניתן להשתמש בממרחים שונים ולא דווקא בשוקולד כגון: לוטוס, חלבה, שוקולד לבן, ממרח פסק זמן ועוד.
- ניתן להוסיף לעוגה תוספות שונות כגון: קינדר, כדורי קליק, קוביות שוקולד, עדשים מתוקים, פירות ועוד.
- מומלץ להשתמש בקמח לבן ולא בקמח תופח.
- זמן ההתפחה המומלץ הוא שעתיים או לילה במקרר.
- ניתן להפוך את המתכון לפרווה על ידי שימוש בחלב סויה.
אנו בטוחים שבמידה ועקבתם אחרי המתכון תצא לכם עוגה מושלמת וטעימה, בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –