רוגלך שוקולד ביתי – מתכון מנצח לקינוח הביתי המושלם
אין בן אדם שיכול להגיד בלב שלם שהוא לא אוהב רוגלך שוקולד, מדובר במאפה המושלם. בואו לקבל מתכון איך להכין אותו גם בבית בלי צורך ללכת למאפייה
רוגלך שוקולד ביתי
יש מאפים שתמיד כיף לאכול מהם כמעט בכל מצב, כזה הוא הרוגלך מדובר במאפה פופולארי מאוד שניתן למלא אותו בממרחים שונים ומגוונים כגון: שוקולד, לוטוס, קינמון, חלבה ועוד. מה שהופך אותו לכל כך טעים ומיוחד הוא המרקים הפריך שלו, אין כמו רוגלך חם ביום שבא לכם לנשנש איזה מאפה טעים. המתכון הבא יעזור לכם להכין רוגלך טרי וחם אצלכם במטבח בצורה פשוטה וקלה מאוד.
זמן הכנה כ-שעה ורבע מתאים ל10 (50 יחידות) סועדים.
המצרכים הדרושים:
- קילו קמח לבן.
- כוס וחצי סוכר.
- חבילת חמאה.
- שתי כפות שמרים.
- כוס וחצי מים.
- ארבע ביצים.
- ממרח שוקולד לבחירתכם.
- 2 כוסות מים חמים.
- 2 כפות מיץ לימון.
אופן ההכנה של הרוגלך שוקולד ביתי:
ניקח קערת מיקסר ונשים בתוכה את כלל המצרכים עבור בצק הרוגלך: קילו קמח, חצי כוס סוכר, חמאה רכה, שתי כפות שמרים, שלוש ביצים וכוס וחצי מים. נערבב הכול במיקסר עם וו לישה למשך כרבע שעה עד שהבצק יתערבב היטב ויהיה אחיד. נכסה את הקערה במגבת יבשה ונשים לתפיחה של כ- 45 דק'. לאחר 45 דק' לוקחים את הבצק ומחלקים ל2 כדורים שווים בגודלם. בשלב הבא כל כדור נרדד על משטח מקומח קלות, עד שיהיה דק ככל הניתן. נמרח על מלב אחד ממרח שנבחר.
ולאחר מכאן נשים את המלבן השני עליו. את קצוות המלבנים נהדק היטב ונרדד את המלבנים עוד עד שהבצק נהיה שקוף ורואים את המילוי ששמנו. לאחר מכאן ניקח חותכן ונחתוך את המלבן למשולשים שווים, כל משולש שחתכנו נגלגל לצורת רוגלך צמוד ככל הניתן. ניקח תבנית אפייה ונרפד אותה בניי אפייה, את המאפים המגולגלים נעביר אל תבנית האפייה ונשמור על רווחים בין רוגלך לרוגלך.
בשלב הבא נעבור לציפוי: ניקח קערה ונשים בתוכה ביצה עם קצת מים ונערבב היטב, לאחר מכאן נמרח על כל רוגלך ונשים בתפיחה של כ-40 דק' נוספים. לאחר 40 דק' נאפה את הרוגלך בתנור שחומם ל170 מעלות עד אשר הרוגלך יהיה זהוב. בשלב האחרון נכין את סירופ הסוכר: ניקח סיר קטן ונשים על אש נמוכה, בתוכו נשים 2 כוסות מים חמים, כוס סוכר אחת ו2 כפות מיץ לימון. נערבב היטב עד אשר הסוכר יימס ושלא יהיו גושים. כל מה שנותר זה למרוח את סירופ הסוכר על הרוגלך שיצא מהתנור והוא עוד חם ופריך.
ניתן להוסיף תוספות לרוגלך ולפזר מעל שבב אוריאו, שבבי לוטוס, קוקוס, אבקת סוכר או דברים נוספים. מומלץ להגיש את הרוגלך חם וטרי.
אנו בטוחים שבמידה ועקבתם אחר כל הוראות במתכון, יצא לכם רוגלך טעים ופריך מאוד, בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –