עוגת גלידה – מתכון פשוט להכנה לעוגה מושלמת וכיפית
עוגת גלידה היא קינוח מהנה, קליל וכיפי. בואו לקבל מתכון פשוט להכנה לעוגה מעולה שתשאיר את כל האורחים שלכם עם טעם של עוד
עוגת גלידה
יש קינוחים שיכולים להתאים כמעט לכל זמן בשנה, גם לחורף סוער וגשום וגם לקיץ חמים ונעים. כמעט בכל הזדמנות עוגת גלידה תהיה קינוח שיכול להתאים. יש משהו בקינוח הנוסטלגי הזה שתמיד מזכיר לנו את הילדות המלאה בטעמים מיוחדים וטעימים מאוד. היתרון הגדול שעוגת הגלידה כל כך קלה להכנה, וכל אחד יכול להכין אותה בבית. אז אם את מחפשים קינוח מושלם וטעים במיוחד. הגיע הזמן שתתחילו בהכנת עוגת הגלידה!
זמן הכנה כשלוש וחצי שעות מתאים ל4 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- שלוש חבילות שמנת מתוקה.
- חבילת שוקולד לבן.
- חבילה וחצי של שוקולד חלב.
אופן ההכנה:
בשלב הראשון נכין את שכב השוקולד הלבן, אנו צריכים להמיס את השוקולד נעשה זאת כך: נשבור את חבילת השוקולד לחתיכות ונשים בקערה בצד. לאחר מכאן נחמם חצי חבילה של שמנת מתוקה ולאחר שהיא עברה רתיחה, נשפוך את השמנת על החתיכות שוקולד לבן שחתכנו קודם. ניקח עוד חבילת שמנת מתוקה ונקציף אותה עד אשר נקבל מרקם של קרם. עכשיו ניקח את תערובת השוקולד שהכנו ונשפוך אל תוך השמנת שהקצפנו וניצור קציפה אחת. נכסה בניילון נצמד את הקערה עם הקציפה ונשים לקירור. בשלב הבא נכין את השכבה הנוספת של עוגת הגלידה אשר עשויה משוקולד חלב- נבצע תהליך דומה למה שעשינו בשכבה הראשונה, נשבור את חבילת השוקולד חלב לקוביות ונשים בקערה. נחמם שלושת רבעי חבילת שמנת עד אשר תגיע לרתיחה ולאחר מכאן נשפוך את השמנת על קוביות השוקולד ונערבב עד אשר השוקולד יומס ויהפוך לקרם אחד. ניקח חבילה ורבע של שמנת מתוקה ונקציף אותה בקערה עד לקבל מרקם קצפתי, נשפוך את השמנת לתערובת שוקולד שהכנו ונערבב עד להיווצרות קרם אחיד, נכניס לקירור עד לשימוש.
בשלב הבא נחבר את שתי שכבות עוגת הגליד יחדיו, ניקח תבנית בצורת מלבן. נשמן מעט את התבנית ונצמיד אליה ניילון נצמד. תחילה נשפוך את קרם השוקולד חלב ונוודא שכלל הקרם נשפך על מנת ליצור שכבה אחידה, ניישר את התערובת בעזרת לקקן ונכניס להקפאה למשך שעה לפחות עד התקשות של שכבת השוקולד חלב. לאחר ההקפאה נוציא את השכבה מהמקפיא ונשפוך מעליה את הקרם שוקולד לבן שהכנו, נוציא את כלל הקרם מהקערה וניישר בעזרת לקקן את הקרם בתבנית. נכניס למקפיא לכשעתיים וחצי לפחות ועד להתקשות השכבה. לאחר כשעתיים וחצי נוציא את העוגה מהמקפיא ונוודא שכלל השכבות התקשו.
כל מה שנותר זה להוסיף תוספת מעל העוגה כגון: קליק בטעמים שונים, שבבי מקופלת, שבבי עוגיות אוריאו, לוטוס, אפשר אפילו להוסיף פירות חתוכים או כל מה שמתחשק לכם יכול להשתלב עם עוגת הגלידה המעולה שהכנו. בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –