מאפים ומתוקיםצפה בהכל

סופגניות ביתיות מדהימות לחנוכה – מתכון קליל וכיפי

סופגניות הם תענוג אמתי בכל תקופה ולא דווקא רק בחנוכה, בואו לקבל מתכון לסופגניות ביתיות שתוכלו להכין לבד בבית בלי תלות במאפיות ובתקופה

סופגניות לחנוכה

חנוכה הגיע ובא לכם מתכון לסופגניות מיוחדות? או אולי סתם באמצע שנה תקף אתכם געגוע לסופגנייה חמה וטעימה. אז המתכון הבא הוא במיוחד עבורכם, הסופגנייה היא המאכל הרשמי לחג החנוכה נהוג לאכול אותה בחנוכה לזכר נס פח השמן אשר התרחש בבית המקדש. הסופגנייה מסמלת את השמן בשל כך שמטוגנת בשמן עמוק. ישנם סגנונות רבים של סופגניות עם מילוים שונים וציפויי מיוחד לכל אחת. המתכון הבא יעזור לכם להכין סופגנייה מעולה בדיוק כמו בקונדיטוריות. אופן ההכנה לא מורכב ובמידה ותעקבו אחר המתכון תצא לכם סופגנייה טעימה!

זמן הכנה כ-3 שעות מתאים ל10 סועדים.

המצרכים הדרושים:

  1. חמש מאות גרום קמח.
  2. כפית וחצי גרידת לימון.
  3. חצי כפית מלח.
  4. שישים גרם סוכר.
  5. כף שמרים יבשים.
  6. חצי חבילת חמאה חתוכה לקוביות.
  7. שתיים וחצי כפות רום.
  8. כוס חלב (לא חם ולא קר).
  9. ביצה אחת.
  10. ליטר שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

להכנת הבצק ניקח קערת מיקסר בינונית וננפה אליה את חמש מאות גרם הקמח, אל הקמח נוסיף סוכר וחצי כפית מלח. נערב הכל היטב למשך כמה דק' עד שכלל המצרכים יתחברו. לאחר מכאן נוסיף אל הקערה את כף השמרים ונערבב היטב. בשלב הבא נפעיל את המיקסר במהירות נמוכה כאשר מחוברת אליו וו הלישה עבור הבצק. תוך כדי שהמיקסר פועל נוסיף את הביצה, את שתי כפות הרום, את הכפית וחצי גרידת לימון ואת קוביות החמאה שחתכנו קודם.

בשלב הזה נוסיף את החלב, חשוב לוודא שהחלב לא חם מדי ולא קר מדי אלא בטמפרטורת החדר. נלוש את הבצק כ9 דק' ונוודא שהבצק רך וגמיש. ניקח את הבצק וניצור ממנו בצק שאותו נשים בקערה משומנת, את הכדור נגלגל בקערה ונוודא שהוא משומן מכל צדדיו. נכסה בניילון ונתפיח שעתיים.  לאחר תפיחת הבצק נעביר למשטח עבודה ונרדד אותו, לאחר מכאן בעזרת כוס נעשה עיגולים בבצק.

נעביר את העיגולים אל תבנית אפייה עם נייר אפייה, נכסה ונתפיח כ 20 דק' נוספות. בשלב הזה נחמם שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות. לאחר תפיחת כדורי הבצק וחימום השמן, נעביר 3-4 כדורים בכל נגלה אל השמן הרותח ונטגן כ 3 דק' מכל צד. חשוב שהטמפרטורה בשמן תישאר קבועה.

לאחר הטיגון מוציאים את הסופגניות ונותנים להם צינון קל. כעת נעבור למילוי, נעביר את מה שאנו רוצים למלא בסופגניות אל שקית זילוף עם פייה חלקה. ניצור בקודקוד הסופגנייה חור על לאמצע הסופגנייה ונשים את הפיה של שקית הזילוף בתוכו ונזלוף אל הסופגנייה את המילוי הרצוי.

ניתן לפזר מעל הסופגנייה אבקת סוכר. אפשר לשים כל מילוי בו אנו מעוניינים: שוקולד, ריבה, ריבת חלב ועוד. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –

תפוח אדמה מוקרם וממלוא – המתכון שאתם חייבים להכיר

צ’ורוס – מתכון פשוט וקל לקינוח הכי מתוק וממכר שיש!

 

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button