צ'ורוס – מתכון פשוט וקל לקינוח הכי מתוק וממכר שיש
בואו לקבל מתכון פשוט לקינוח הכי מתוק, מפנק וממכר שיש, הלוא הוא כמובן הצ'ורוס! אזהרה לפני הקריאה, מדובר בקינוח בעל סכנת התמכרות קשה ביותר!
צ'ורוס
יש לכולנו הזדמנות לקפוץ לדרום אמריקה או לספרד וליהנות מאחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש, צ'ורוס הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר מקורו הוא ממקסיקו אך נפוץ אצל כל המדיניות הלטיניות. אפשר למצוא אותו במסעדות, גלידריות ואפילו בפסטיבלים והופעות שונות.
מדובר בקינוח זהו ופריך מגולגל היטב בסוכר וקינמון ואפשר להוסיף כל כך הרבה שדרוגים לצ'ורוס על מנת שיתאים לטעם של כל אחד ואחת ! מה שאתם עוד לא יודעים זה כמה פשוט להכין צ'ורוס, כל אחד יכול להכין את הקינוח המעולה הזה אצלוט במטבח הביתי, אז קדימה כל מה שנורת זה רק לקרוא את המתכון, להכין בקלות ואז ליהנות מקינוח טעים ומתוק מול איזה סרט או סדרה טובים!
זמן הכנה כחצי שעה מתאים ל4 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- 240 מי"ל מים.
- חצי חבילת חמאה.
- 5 כפות סוכר.
- 3 ביצים.
- 140 ג' קמח.
- מעט מלח.
- סוכר.
- קינמון.
- שמן.
אופן הכנת הצ'ורוס:
בשלב הראשון של הכנת הצ'ורוס ניקח סיר קטן, בתוך הסיר נשפוך את המים, את חצי חבילת החמאה, מעט מלח ו2 כפות סוכר. נשים את הסיר על הגז ונמתין עד אשר ירתח. לאחר הרתיחה נשפוך אל תוך הסיר את הקמח, ונתחיל לערבב כאשר האש דולקת על אש קטנה, נערבב למשך כחצי שנה עד שנהיה מרקם של בצק. לאחר מכאן נעביר את כל תכולת הסיר אל קערת מיקסר ונתחיל בערבול הבצק עד אשר הבצק יתקרר. לאחר הערבול נוסיף אל הקערה 3 ביצים, נוסיף אותם אחת אחת ולא את כולן יחדיו.
אחרי הוספת הביצים נשים את כל תכולת הקערה בתוך שקית זילוף, אל השקית נחבר צנטר כוכב. נזליף את הרצועות מהשקית ישר לשמן רותח שחיממנו לפני, לאחר הזילוף נחתוך את הצורוס במספריים. נחזור על הפעולה מספר פעמים ככמות הצ'ורוס (חשוב לא לשים יותר מדי רצועות בשמן ולעשות נגלות במספרים קטנים על מנת לשמור על החום) יש להנמיך מעט את גובה הלהבות על מנת שהצ'ורוס יהיה מוכן גם מבפנים. לאחר הטיגון נוציא את הצ'ורוס אל נייר סופג שיספוג את כל השמן. בקערה בצד נשים סוכר וקינמון, נטבול את הצ'ורוס בסוכר וקינמון ונגלגל אותו היטב.
המלצות:
- מומלץ לשים גלידת וניל בצד המנה ולאכול יחדיו.
- ניתן למלא את הצ'ורוס בריבת חלב או נוטלה.
- ניתן להמיס שוקולד ולזלף מעל טרם ההגשה.
- חשוב לאכול אותם כאשר הם עדיין חמים וטריים.
- ניתן להוסיף סירופ מייפל מעל לגיוון הטעם.
אחרי שסיימתם כל מה שנותר זה ליהנות מקינוח טעים מיוחד שניתן להוסיף לו תוספות מיוחדות על מנת ליהנות אף יותר, בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –
קרם ברולה – מתכון מנצח לקינוח הצרפתי הכי מפנק שיש!
עוגיות אמסטרדם – מתכון קל ופשוט לעוגיות הפופולריות