מאפים ומתוקיםצפה בהכל

מתכון לעוגת השוקולד המנצחת הכי מפנקת ועשירה שיש

עוגת שוקולד היא הקינוח הקלאסי והמושלם לכל סוג של אירוע, בואו לקבל מתכון מנצח לעוגה הכי עשירה ומפנקת שתוכלו למצוא. העוגה מתאימה לכל סוג של קרם

מתכון לעוגת שוקולד

לפעמים המתכון הכי פשוט הוא הדבר שהכי בא לנו כרגע, אין ספק שעוגת שוקולד קלאסית היא מתכון מנצח. העוגה שכולנו גדלנו עליה בימי הולדת ובחגיגות שונות מזכירה לנו את הילדות בכל רגע ורגע. ואין כמו חתיכת עוגת שוקולד עם סוכריות או קוקוס מעל כדי להשלים ערב ביתי עם כוס קפה ותה חמים. אז כדאי לכם לקרוא את המתכון הבא כי המתכון הזה הוא סתם עוגת שוקולד פשוטה, הוא לגמרי עוגת שוקולד מנצחת והטעימה ביותר שאכלתם אי פעם, והבונוס שהיא לגמרי פשוטה להכנה וללא צורך בידע מקצועי, כל אחד ואחת יכולים להכין את העוגה הנפלאה הזאת בעצמם.

זמן הכנה כ-40 ד'ק מתאים ל3-4 סועדים.

המצרכים הדרושים:

  1. חבילת שוקולד מריר.
  2. 4 ביצים מופרדות.
  3. רבע כפית אבקת אפיה.
  4. 150 מ'יל מים חמים.
  5. חצי כוס אבקת קקאו.
  6. כפית וחצי תמצית וניל.
  7. חצי כוס שקדים טחונים.
  8. מעט מלח.
  9. חצי כוס ועוד 2 כפות סוכר.

אופן ההכנה:

בשלב הראשון נחמם את תנור האפייה לחום של 180 מעלות. לאחר מכאן נקצוץ את חבילת השוקולד המריר דק דק, נשים את השוקולד שקצצנו בקערה בגודל בינוני ומעל השוקולד נשפוך מים שהרתחנו קודם. לאחר כדקה נערבב את השוקולד והמים החמים עד אשר נקבל תערובת של השוקולד והמים יחדיו. ניתן לתערובת מעט להתקרר, נפריד 2 ביצים נשמור את החלבונים בצד, ואת החלמונים נשפוך אל התערובת ונטרוף. כעת נוסיף את חצי הכוס השקדים הטחונים, את הקקאו, תמצית הווניל וכמובן את אבקת האפייה, נטרוף עד לקבלת בלילה אחידה כאשר כלל המוצרים מעורבבים בתוכה.

בשלב הבא ניקח קערה ונוסיף לתוכה את שתי החלבונים ועוד 2 חלבונים נוספים, נוסיף מעט מלח ונקציף בעזרת מיקסר בין 2-3 דק' עד אשר נקבל קצף אחיד ורך. לאחר מכן נוסיף את חצי כוס הסוכר ועוד 2 כפות סוכר באופן הדרגתי ונקציף למשך 3 דק' נוספים עד לקבלת קצף לבן. נאחד את קציפת החלבונים עם בלילת העוגה שהכנו קודם בעזרת טכנית "קיפול" כך שלא נפגע במרקם והאוויריות של הבלילות. ונעביר את כלל התערובת שקיבלנו אל תבנית אפייה, נכניס לתנור שחיממנו ב180 מעלות למשך כ25 דק'. לאחר מכאן ניתן לעוגה צינון של שעה וחצי לפחות.

המלצות:

  1. על העוגה ניתן להוסיף תוספות שונות כגון: סוכריות, כדורי קליק, שבבי עוגיות אוריאו, שבבי לוטוס, קוקוס ועוד.
  2. ניתן להמיס שוקולד לבן ולזלף מעל העוגה.
  3. מומלץ להגיש עם גלידה קרה.
  4. מומלץ לחמם את העוגה מעט לפני ההגשה.

אנו בטוחים שכמעט כל תוספת שתבחרו להוסיף לעוגת השוקולד הנפלאה האת תתקבל בברכה, כל מה שנותר זה להכין כוס תה חם וליהנות מהעוגה. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

המבורגר ביתי מנצח – המתכון שאתם פשוט חייבים להכיר

קרם ברולה – מתכון מנצח לקינוח הצרפתי הכי מפנק שיש!

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button