עוגיות אמסטרדם – מתכון קל ופשוט לעוגיות הפופולריות
בואו לקרוא מתכון קל ומהיר לעוגיות הכי פופולריות ומבוקשות היום - עוגיות אמסטרדם. העוגיות הטעימות ילכו מעולה להגשה לאורחים או לצד הקפה של הבוקר
עוגיות אמסטרדם
הסיפור של עוגיות אמסטרדם הוא שווה ערך לסיפור מהאגדות, הכול התחיל במאפייה באמסטרדם שמייצרת סוג אחד של עוגיות, התור למאפייה מפוצץ מקום וברגע שנגמרים העוגית המאפייה סוגרת את הדלתות עד ליום העבודה הבא. מה כל כך מיוחד בעוגיות הללו? פשוט מאוד מדובר בעוגיות עם מרקם רך ופאדג׳י שהכי חשוב מלאות בפרלינים משוקולד טעימים ונמסים. בנוסף מדובר עוגיות די פשוטות להכנה, רוב המצרכים כבר קיימים בכל בית ובית ולכן כל אחד יכול להכין את העוגיות המושלמות והטעימות האלה, הכי חשוב העוגיות גם מצטלמות נהדר לאינסטגרם כך שבסטורי הבא כולם יחשבו שטסתם לאמסטרדם מבלי לדעת שהכנתם אותם במטבח הביתי שלכם.
זמן הכנה כשעה וחצי מתאים ל4 סועדים( 8 עוגיות גדולות) .
המצרכים הדרושים:
- 70 גרם חמאה.
- 4 כפות סוכר חום.
- 2 וחצי כפות סוכר לבן.
- 2 ביצים.
- שלושת רבעי כוס קמח לבן.
- שלושת רבעי כף תמצית וניל.
- שלושת רבעי כף אבקת חלב.
- חצי כפית סודה לשתייה.
- חצי כוס/ חצי חבילה שוקולד מריר.
- חצי כוס/ חצי חבילה שוקולד חלב.
- 10 חתיכות פרלין שוקולד לבן.
- קורט מלח דק.
אופן ההכנה:
בשלב הראשון יש לקחת תבניות האפייה ולשים עליהם ניר אפייה, בנוסף נפעיל את התנור על 160 מעלות.
ניקח את החמאה, את הסוכר החום והסוכר הרגיל ונשים בקערה, נקציף בעזרת מיקסר את כלל המצרכים כ6-7 דק', עד לקבלת קציפה בהירה.
ניקח את 2 הביצים ונוסיף בזהירות כל ביצה בנפרד אל תוך התערובת לאחר מכאן נוסיף את תמצית הווניל. ניקח קערה נוספת ושם נערבב את אבקת החלב, הקקאו, הקמח, המלח ואת הסודה לשתייה נערבב הכול יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה. נבצע ערבוב בין תערובת הקקאו לתוכן קערת המיקסר בעזרת תנועת קיפול( תנועה עדינה שלא תוציא אוויר ותהרוס את המרקם) נבצע זאת כ 4 פעמים. בשלב הזה נוסיף את השוקולד המריר והלבן אל התערובת ונבצע ערבוב עד אשר ישתלבו עם התערובת.
לאחר מכאן נכניס את התערובת אל המקרר ל40 דק' קירור לפחות. לאחר כ40 דק' נוציא את התערובת מהמקרר וניצור שמונה כדורים . בתוך הכדורים שיצרנו במרכזם נכניס פרלין שוקולד, לאחר מכאן נעטוף את הפרלין ונכדרר את הכדור עד שלא יראו את הפרלין. נסדר את הכדורים אשר יצרנו בתבנית אפייה עם נייר אפיה, ניצור מרווחים בין עוגייה לעוגייה, נכניס את העוגיות לתנור לכ8 דק' עד להתקשות קצוות העוגייה ולהיווצרות סדק קטן למעלה. מוציאים את העוגיות נותנים להם מעט להתקרר ומגישים, חשוב להגיש חם, ניתן לחמם במיקרון במידת הצורך למשך כ10-15 שניות.
ויש לכם עוגיות בדיוק כמו באמסטרדם, בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –