בשרים ותבשילים

ארוחה חורפית לשישי בערב- המתכון המלא

ארוחה חורפית זה כיף, בעיקר כשכל בני הבית ביחד או אתם והבני זוג החלטתם להישאר לשישי בייתי וזה הולך לסגור לכם ערב רומנטי וחמים.

ארוחה חורפית זה כיף, בעיקר כשכל בני הבית ביחד או אתם והבני זוג החלטתם להישאר לשישי בייתי וזה הולך לסגור לכם ערב רומנטי וחמים. הבאנו לכם את המתכונים הטובים ביותר כדי שתוכלו גם להכין יחד וגם ליהנות מהטעמים בשישי הקר הזה שהולך להיות:)

בואו נתחיל..

סיר בטטות קרמל עם פקאנים –

המצרכים :

6-7 בטטות בינוניות מתוקות 

שקית סוכר וניל 

כפית וחצי סוכר לבן

 4 כפות גדושות של סילאן 

 פקאנים לפי טעם 

מים סנטימטר מעל הבטטות בסיר.

מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים טוב טוב עד לרכיכה, לאחר הבישול נוציא את הבטטות בזהירות שלא יתפרקו ונניח בצד להצטנן, לסיר עם הנוזלים נוסיף סילאן, פאקנים ונצמצם את הרוטב שלנו עד שיש לנו קרמל מתוק

נשפוך את הקרמל שלנו על הבטטות ובתיאבון:)

 אוסבוקו בקר בבישול ארוך מושלם לשישי –

אז מה אנחנו צריכים:

קילו בשר אוסבוקו בקר חתוך לחתיכות יפות בינוניות 

3 כפות שמן 

2 בצלי קצוצים גס

2 תפוחי אדמה 

2 גזרים קלופים פרוסים לחתיכות בינוניות

חצי כפית כמון , כפית רסק עגבניות, כפית כוסברה קצוצה

מיץ מלימון שלם

ומים

איך מכינים את הטוב הזה? :

לפני הכול מתגנים את הבשר שלנו עם קצת שמן בתוך סיר רחב ועבה שמותאם לתנור ולטגן כל צד 3 דקות, אחרי הטיגון שמים את הבשר בצד ובאותו הסיר מוסיפים את הבצל עם הגזר ומטגנים במשך 10 דקות. לאחר מכן מוספים את התפוח אדמה הכמון הרסק עגבניות הכוסברה ולבסוף את הבשר ממלאים את הסיר במים עד שהבשר מכוסה מוסיפים מיץ לימון מלח ופלפל. מערבבים היטב את כל התערובת שלנו ומביאים לרתיחה מכסים במכסה מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.

לאחר מכן מחממים תנור מראש ל190 מעלות ומכניסים את הסיר לצלייה של שעתיים לאחר הצלייה לבדוק את רכות הבשר, אם צריך להמשיך לעוד חצי שעה (משתנה מתנור לתנור) וזהו הארוחה מוכנה והבשר יוצא רך וטעים אני מוסיפה תמיד קצת פטרוזיליה קצוצה ומכינה סלט טרי בצד עם קצת חמיצות על מנת להקפיץ את הארוחה למקום טוב יותר, והינה לכם ממש בכלום זמן ארוחה חורפית לשישי לכם ולבני הבית ובני הזוג מחממת וטעימה וממש קלה להכנה.

בתיאבון.

לעוד מתכונים מוצלחים לחצו כאן:

פסטה בסיר אחד – מתכונים מעולים להכנה מהירה

רצועות חזה עוף עם סויה ומג’דרה בורגול בצד – מתכון מנצח

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button