המתכון הראשון לספגטי ברוטב עגבניות הוא הפשוט ביותר להכנה והטעם שלו פשוט משגע .
המנה הבאה מספיקה ל4 נפשות סועדים , קלה ומהירה להכנה.
הרכיבים:
- 1 חבילה ספגטי
- 2 בצלים – קצוצים או מגורדים על פומפיה
- 1/2 כוס שמן
- 2 שיני שום כתושות
- 2 קופסאות קטנות (200 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר חום כהה
- 200 גרם (1/2 קופסא) עגבניות מרוסקות
- 1 כוס מים ( לפי הצורך )
אז איך מכינים?
- יוצקים את השמן לסיר גדול ומחממים בלהבה בינונית .
כשהשמן חם , מטגנים את הבצל ומוסיפים מעט מלח עד שמגיעים להזהבה . - מוסיפים שום כתוש , מערבבים ומטגנים בערך כחצי דקה .
מוסיפים רסק עגבניות , ממשיכים בערבוב ותוך כדי מתבלים בכמון , פפריקה , כורכום ופלפל . - לסיר נוסיף את העגבניות המרוסקות ומוסיפים מעט מים , מתבלים במלח ובסוכר לפי הטעם ומערבבים .
חשוב לטעום תוך כדי – במידת הצורך מתקנים מעט בתיבול .
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה בערך כ15 דקות . - בזמן בישול הרוטב , מבשלים את הספגטי בשפע מים רותחים ומומלחים , עד שהוא כמעט מוכן לאכילה (עדיין קשה מעט).
מומלץ לשים מעט שמן בסיר . לאחר מכן , מסננים, מעבירים לסיר הרוטב ומערבבים. - ממשיכים לבשל את הספגטי ברוטב בעוד מספר דקות כדי לקבל את הטעמים .
- מגישים ♥ בתאבון !
המתכון לספגטי ברוטב עגבניות הבא היא פסטה ברוטב עגבניות עם פסטת ביסלי , לא פחות טעימה מהמנה הקודמת
הכנה מהירה , אבל מעט טוויסט קטן בביס .
הרכיבים:
- פסטת ביסלי – אריזת ניילון (500 גרם)
- שמן קנולה
- בצל
- שום – 3 שיניים כתושות , או שום מגורד קנוי מוכן
- פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן – 3 כפית גדושה
- עגבנייה – 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- רסק עגבניות – קופסת פלסטיק (100 גרם)
- מלח – כפית שטוחה
- פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה ( מומלץ גרוס )
- סוכר – כפית שטוחה
- מים – לפי הצורך
אז איך מכינים?
- לבשל את הפסטה בצורת הביסלי לפי ההוראות מאחורי השקית ( מומלץ להוסיף מעט מלח לסיר )
- בסיר בנפרד לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד לשקיפות , לראות לפי הצבע ובהתאם להוסיף את השום הכתוש ולערבב היטב יחדיו .
- להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב , מומלץ להוסיף כאשר הסיר רותח – יוצא טעים יותר .
- להוסיף את העגבניות החתוכות ולערבב היטב עד שהעגבניות מתרככות , בכל שלב מכאן ניתן להוסיף מעט מים על מנת שהרוטב יתרכך .
- להוסיף את רסק העגבניות , לערבב היטב ( במידת הצורך נוסיף מים ) ולהוסיף את המלח , הפלפל השחור ומעט סוכר ( או כפית שטוחה ) .
- לבדוק טעמים , במידה ומרגיש לכם שחסר איזה טעם מסוים להוסיף מעט , לערבב ולבדוק .
- להעביר לסיר את הפסטה המבושלת , לסנן ולאחר מכן להוסיף לסיר עם הרוטב , לערבב היטב עם הרוטב .
- לאחר שמתקבלים הטעמים אפשר להגיש !
מומלץ להוסיף מעט פרמזן או גבינה מגורדת מעל כך נקבל סגנון איטלקי או מעט טוויסט שרק יוסיפו לטעם . - מגישים ! בתיאבון ♥
המנה הבאה והאחרונה , מנה עם טוויסט שונה משאר הפסטות ברוטב עגבניות – הפעם בסגנון איטלקי יותר , חריפה יותר ויש לה שם משלה – תכירו את פסטת פנה ארביאטה .
הרכיבים:
- 6 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קלופות
- חצי צ'ילי טרי, שיהיה נקי מגרעינים וקצוץ דק \ בין 2\1 כפית לכפית שלמה ( כפית שטוחה ) של שבבי צ'ילי מיובש
- קופסות שימורים של עגבניות שרי מרוסקות ( או כל קופסה אחרת שמצאתם כי טעימה לכם )
- חבילת פסטה בצורת פנה
- מספר עלי בזיליקום קצוצים
- גבינת פקורינו מגוררת \ גבינת פרמזן מגורדת
- מלח
- סוכר במידת הצורך
אז איך מכינים?
- לוקחים את הפסטה פנה , מרתיחים מים , מוסיפים מעט מלח ולאחר רתיחה מוסיפים את הפסטה
- במחבת גדול עם שוליים גבוהים מחממים את השמן על אש בינונית , לאחר מכן מוסיפים את שיני השום והצ'ילי ומטגנים עד שהשום מזהיב ומקבל את התצורה ביחד עם הצ'ילי .
- אל המחבת לאחר הזהבת השום מוסיפים את העגבניות , מוסיפים מעט מלח לפי הטעמים ( ניתן גם מעט סוכר ) ומבשלים כרבע שעה .
- מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה , מגביהים את האש , ומקפיצים ביחד במשך 2-3 דקות .
- מפזרים מעל מעט בזיליקום קצוץ וגבינת פקורינו מגוררת או פרזמן לפי בחירתכם .
- מגישים ! בתאבון ♥
תספרו לנו איזה מנה הכי אהבתם , כי מי לא אוהב לנסות מתכונים חדשים לפסטה כה מוכרת ?
יעניין אתכם גם –
קינוחים מיוחדים ומושחתים כך תעשו זאת לגמרי בעצמכם
רצועות חזה עוף עם סויה ומג'דרה בורגול בצד – מתכון מנצח