אמפנדס בשר – מתכון מנצח למנה הכי מיוחדת שיש
בואו לקבל מתכון מנצח למנה שתכבוש אתכם בסערה - אמפנדס בשר. מדובר באחד המאכלים היותר ממכרים שיש שיהיו מושלמים לכל סוג של ארוחה שתכינו
אמפנדס בשר
אין ספק שהשילוב בין בשר לבצק יוצר לנו מאפים טעימים מאוד, כך גם האמפנדס אשר מגיע אלינו במקור מספרד ועבר מספר שדרוגים במטבח הדרום אמריקאי. מדובר במאפה בשר מסורתי ממולא במילוי בשר ייחודי, הטעם מיוחד וקריספי. המתכון הבא דורש מעט עבודה אך התוצאות לאחר מכאן שוות הכל.
למרות זאת המתכון אינו מסובך ואנו מבטיחים שאם תחליטו להכין אמפנדס בשר אמיתי המתכון הבא יענה לכם על כלל הדרישות. אז תעקבו אחר המתכון על פי השלבים הכתובים ואנו בטוחים שתגיעו לתוצאה כמו במסעדות הדרום אמריקאיות אשר מגישו את האמפנדס בשר.
זמן הכנה כ-שעתיים מתאים ל4-5 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- ארבע וחצי כוסות קמח לבן.
- שלושת רבעי כוס מים פושרים.
- מלח.
- סוכר.
- ביצה אחת.
- שמן זית.
- חצי קילו בשר טחון.
- חצי חבילת פטריות.
- בצל.
- ארבע שיני שום.
- כמון.
- פפריקה.
אופן ההכנה של אמפנדס בשר:
בשלב הראשון נכין את הבצק לאמפנדס בשר: נערבב בקערה ארבע וחצי כוסות של קמח לבן עם חצי כף סוכר וחצי כף מלח, נוסיף את המים הפושרים באופן הדרגתי ותוך כדי לישן עד לקבלת בצק לאמפנדס. לאחר מכאן נכסה את הקערה ונשים בהתפחה למשך כארבעים דק' לפחות. בשלב הבא נכין את תערובת הבשר שבא נמלא את האמפנדס: ניקח מחבת ונשים בה שתי כפות של שמן זית ולאחר מכאן נטגן על המחבת את הבשר הטחון ביחד עם הבצל אשר קצצנו דק ונוסיף את ארבעת שיני השום כתוש. נערבב היטב ונטגן במשך כארבע ד'ק לאחר מכאן נקצוץ את הפטריות ונוסיף למחבת ומעל הכל נוסיף כפית פפריקה, כפית כמון ומלח ופלפל לפי הטעם.
נערבב הכל היטב ונטגן את הכל ביחד עד שהבשר יהיה שחום. לאחר הכנת המילוי בשר נעבור למילוי הבצק בתערובת הבשר: נרדד את הבצק על משטח מקומח אך נקפיד לא לרדד באופן דק מדי. לאחר מכאן ניצור עיגולים בקוטר של כוס. בשלב הבא נניח במרכז כל עיגול בצק שיצרנו כף וחצי מהמילוי בשר אשר הכנו קודם לכם, נסגור את הבצר לחצי ירח. נטרוף ביצה אחת ונמרח את קצוות האמפנדס בביצה, לאחר מכאן נהדק את קצוות האמפנדס אשר הכנו עם מזלג על מנת שלא יתפרק וניצור גלגלו מעט של הקצוות כלפי פנים האמפנדס. בשאר הביצה נמרח את כלל האמפנדס.
בשלב האחרון נכין תנור ל180 מעלות חום, ניקח תבנית ועליה נייר אפייה ונסדר את האמפנדס אשר הכנו בתבנית במרווחים. נכניס לתנור שחיממנו ונאפה למשך כ12-13 דק' עד להשחמת האמפנדס.
כל מה שנותר זה להוציא מהתנור לתת למאפים להתקרר מעט ולהגיש, בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –
מתכון לקובה סלק מעולה שאתם חייבים להכיר
קסטה ביתית – מתכון מנצח לקינוח שלא תוכלו להפסיק לאכול