בשרים ותבשיליםצפה בהכל

עראייס בשר איכותי – מתכון מנצח שאתם חייבים לנסות

עראייס בשר היא אחת המנות הפופולריות והאהובות ביותר, בואו לקבל מתכון מנצח שאתם פשוט חייבים לנסות בבית! אחרי ביס אחד כבר לא תוכלו להפסיק

עראייס בשר אמיתי

אחת המנות הפופולאריות ביותר במטבח הישראלי בשנים האחרונות היא מנה פשוטה מאוד שמורכבת מפיתה ובשר. העראייס היא מנה שמקורה במדינות הערביות במזרח התיכון. ההכנה הפשוטה והטעם הנפלא של מנת הבשר הזאת הפך אותה בשנים האחרונות לפופולארית בכל מסעדה או בר שמגישים מנות מהמטבח הים תיכוני. במתכון הבא נלמד איך להכין את המנה בלי שום בעיות, המנה פשוטה מאוד וכל אחד ואחת יכולים להכין אותה בעצמם. יש חשיבות רבה לבשר ולכן במידה ותעקבו אחר המתכון הבא אנו בטוחים שתצא לכם מנה טעימה מאוד.

זמן הכנה כ-חצי שעה מתאים ל2-3 סועדים.

המצרכים הדרושים עבור העראייס בשר אמיתי הם:

  1. חצי קילו בשר טחון.
  2. פטרוזיליה.
  3. בצל.
  4. שום כתוש.
  5. מלח ופלפל.
  6. ראס אל חנות או כל תבלין קציצות בשר.
  7. כמון.
  8. פפריקה אדומה.
  9. 4 פיתות.
  10. שמן זית.
  11. טחינה.

אופן ההכנה של העראייס בשר:

בשלב הראשון נכין את מילוי הבשר עבור העראייס, נערבב את חצי קילו הבשר טחון בקערה עם פטרוזיליה קצוצה דק, שתי כפיות שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם, בצל אחד גדול קצוץ דק, כפית כמון, כפית פפריקה אדומה, שתי כפיות תבלין לקציצות או ראס אל חנות. לאחר הכנת תערובת הבשר ניקח 4 פיתות ונחצה אותם לחצאים, נמלא כל חצי פיתה בתערובת הבשר טחון שהכנו.

לאחר מכאן נמרח שמן זית בעזרת מברשת על חצאי הפיתות הממולאים בבשר טחון. נחמם מחבת פסים על הגז ונטגן את הפיתות ללא שמן מעט עד שהפיתות יסגרו. לאחר מכאן נחמם תנור לחום של 230 מעלות ונכניס את חצאי הפיתות הממולאות בתערובת הבשר הטחון לתנור למשך כ 20 דק'. לאחר מכאן מוודאים שהפיתות שחומות וקראנציות( חשוב לוודא שאינן נשרפות) וניתן להוציא את חצאי הפיתות. נשים אותם בצלחת ונפזר מעל טחינה ונגיש.

המלצות:

  1. ניתן להכין גם על המנגל.
  2. ניתן לערבב סוגי בשר שונים עד שניים או שלושה סוגי בשר.
  3. חשוב לא למלא יותר מדי את חצאי הפיתות בבשר.
  4. ניתן להוסיף נענע קצוצה דק לתערובת הבשר.
  5. מומלץ להשתמש בבשר טחון ביום הקנייה עצמה.
  6. ניתן להוסיף לתערובת הבשר מעט צנוברים.
  7. במידה ואין מחבת פסים ניתן לטגן על מחבת רגיל.
  8. חשוב לוודא שהתנור חומם היטב לפני האפייה.

אנו בטוחים שבמידה ועקבתם אחר כלל הצעדים במתכון יצא לכם מנת עראייס בשר מעולה וטעימה, יש דרכים מעולות לשדרוג המנה החל מתבלינים שונים או מתוספות שונות בצד, אך כל אחד וטעמו האישי הטיפ שלנו הוא איך שאתם אוהבים את קציצות הבשר או הקבבים שלכם כך תכינו את תערובת הבשר לעראייס, בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

עוגת שמרים – שוקולד מתכון מדהים לעוגה המושלמת

תפוח אדמה מוקרם וממלוא – המתכון שאתם חייבים להכיר

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button