קרם ברולה – מתכון מנצח לקינוח הצרפתי הכי מפנק שיש
קרם ברולה הוא אחד הקינוחים היותר פופולריים שיש, בואו לקבל מתכון פשוט וקליל שתוכלו להכין גם לבד בבית מבלי הצורך לצאת למסעדה ולשלם.
קרם ברולה
קרם ברולה הוא אחד המתכונים המפורסמים במטבח הצרפתי. מקורו של הקינוח הוא מהמאה ה-17 בצרפת, הרעיון המרכזי בקינוח הוא קרמול הסוכר על ידי חשיפה לחום גבוהה. מדובר באחד הקינוחים הטעימים והמיוחדים שיש, גם בשל טעמו המיוחד וגם בשל אופן הגשתו. כל מסעדה שמכבדת את עצמה תגיש את הקינוח הצרפתי האהוב, אבל אתם כבר לא צריכים לצאת לאף מסעדה כדי לאכול אחד, אתם יכולים להכין לבד בבית בלי הרבה מאמץ, כל אחד יכול! אז קדימה תקראו את המתכון ותתחילו להכין!
זמן הכנה כשעה מתאים ל5 סועדים.
המצרכים הדרושים:
- ארבע חלמונים.
- שתי ביצים.
- שלושת רבעי כוס סוכר.
- 250 מל' שמנת מתוקה.
- 360 מל' חלב.
- חצי כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה:
ניקח קערה בינונית ונשים בתוכה את הסוכר, הביצים ואת החלמונים שהפרדנו. נערבב הכול עם מטרפה למשך כ-4 דק' עד שנקבל קצף על כל גבי התערובת . בשלב הבא ניקח סיר בגודל קטן, נשים בתוכו את השמנת, תמצית הווניל והחלב ונביא להרתחה. לאחר ההרתחה של השמנת תמצית הווניל והחלב, נשפוך את התערובת שהכנו אל תערובת הביצים, נקפיד לערבב היטב עד ששתי התערובות יתאחדו וישתלבו יחדיו. זה הזמן לשפוך את התערובת שהכנו אל תבניות אישיות לסופלה.
בשלב הזה ניקח תבנית אפייה עמוק ונמלא אותה ב3/4 מים, ניקח את התבניות של הקרם ברולה ונסדר בתוך תבנית האפייה. נחמם תנור ל160 מעלות ונכניס את התבנית מכוסה למשך כ50 דק'. לאחר כ50 דק' נוציא את התבנית מהתנור וניתן לה להתקרר. בשלב הבא ניצור את הקרמל על הקרם ברולה, נפזר סוכר על כל תבנית אישית בעזרת מעבר קטן נשרוף את הסוכר קלות.
ניתן להוסיף תוספות שונות לקינוח ומעט לגוון: ניתן להוסיף תוספות כי הדמיון ולגוון כפי ראות עינכם אנו ממליצים לשים קוביות שוקולד שונות (חלב, לבן , מריר וכו') בתחתית התבנית האישית. ניתן לשלב חטיפי שוקולד שונים כמו קליק ומקופלת בתוך הקרם ברולה לפני האפייה, ניתן לשים בתחתית התבנית האישית ממרחים כמו נוטלה או לוטוס אש יוסיפו למרקם טעם נוסף, או להוסיף מעט בננות חתוכות מעל הקרם ברולה ולקרמל אותם ביחד עם הסוכר בעזרת מבער.
ניתן לשים תוספות רבות ושונות כמעט כל מה שתוסיפו ישדרג את הטעם ויעשה פלאים, אפשר להוסיף גם פירות שונות מעל הקרם ברולה או בתוך הקרם וכך ליצור טעם רענן יותר בימי קיץ חמים ונעימים, אין ספק שהקרם ברולה הוא מתכון מנצח שיכול להתאים לכל אירוע שנבחר, ההכנה הפשוטה שלו היא מה שמעניקה לנו לבסוף קינוח נפלא וכמעט ללא מאמץ . בתאבון!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –